На сторожі українських кордонів. Підсумки тижня .

1310

На сторожі українських кордонів. Цього тижня курсанти Національної академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького вирушили на посилення національних рубежів, а саме на ділянку  Чернівецького загону. Все, аби призупинити незаконний перетин кордону та нелегальні поставки тютюнових виробів до Румунії. Для курсантів академії такий виїзд стане свого роду виробничою практикою. Чого очікують курсанти від першого в своєму житті чергуванні на кордоні – дізнавався Максим Посполіта.

Оці гори, які добре видніються  на горизонті, вже на території Румунії. 613 кілометрів – саме така протяжність україно-румунського кордону. Переважно – це гірська місцина та ліси. Вона слугує неабияким прикриттям для контрабандистів. Аби завадити нечистим на руку ділкам провозити на ту територію нелегальну продукцію на підкріплення прикордонникам був піднятий резерв. Він складається із курсантів Національної академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Діяльність курсантів дасть змогу зменшити незаконний перетин кордонів та унеможливить роботу трафіків  контрабанди, переважно – тютюнових виробів.

Про це свідчать цифри та минулорічна робота майбутніх офіцерів, які також брали участь в затриманнях та виявленні контрабанди.

Прикладом роботи на кордоні стало затримання минулого тижня ось цього малогабаритного літального апарату, який перевозив незаконні вантажі на румунську територію. Завдяки роботі захисників кордону був затриманий і пілот, і організатор. Для виявлення таких , як тут їх називають «верблюдів», прикордонники забезпечені всіма необхідними засобами.

Кожного дня на  ділянки кордону заступає і особовий склад, в тому числі – курсанти. Самі майбутні офіцери кажуть, вступали  до академії саме для цього.  Тому поставлені завдання виконувати будуть сумлінно та неупереджено.

На одну із ділянок кордону у складі резерву приїхав Сергій разом із німецькою вівчаркою «Бланкою». Патрулювання місцевості разом із добре навченою собакою – це і полегшення роботи, і велика відповідальність, переконують кінологи. Слідкувати потрібно не тільки за місцевістю, а й за чотирилапим  другом.

Якість знань, яких  прикордонники досягнули в академії, вже оцінили на кордоні.

Операція «Кордон 2017» дасть змогу курсантам академії використати весь багаж теоретичних  знань на практиці.  І стати повноцінним підрозділом прикордонної служби.

Це посилення якщо не повністю викорінить контрабанду, то принаймні зменшить її потоки, переконують у прикордонній службі.

 

" " " "