Набір у патрульну поліцію завершився . Підсумки тижня .

1005

16-ть кандидатів на місце копа. З таким результатом у Хмельницькому завершився набір до лав патрульної поліції. Нагадаємо, розпочався він ще 12-го червня та тривав чотири місяці. За цей час бажання бути поліціянтами виявили майже 1700 претендентів і лише 104 з них стануть патрульними поліцейськими.Наразі 58 кандидатів, ті хто заповнювали анкети першими,вдало склали іспити та направлені на навчання терміном у 4,5 місяці. Вже з початку нового року вони патрулюватимуть вулиці міста. А ось ті, хто документи подавали насамкінець, ще мають пройти усі етапи відбору.

Набір до лав патрульної поліції таки завершився. Нагадаємо, з 12-го червня і до 9-го жовтня хмельницькі поліціянти шукали кадри і таки знайшли. Наразі на місце патрульного претендує 16-ть кандидатів. Втім про підсумки дещо пізніше, згадаємо як все було.

Це кадри, майже, дворічної давності. Серпень 2015-го – розпочався перший набір до патрульної поліції. Щоправда, тоді, аби набрати копів, вистачило місяця, для другої хвилі знадобилося аж чотири. Власне,з 12-го червня та до 9-го жовтня в обласному центрі тривав другий набір. Традиційно, майбутній поліціянт починався з заповнення анкети.

Це при умові, якщо вік кандидата від 20-ти до 35-ти років, має повну, загальну, середню або вищу освіту, посвідчення водія категорії “В” тільки вітається. Щоправда, кажуть полісмени, головне – бажання допомагати людям та служити їм. Майже 1700 кандидатів так і вимоги не злякали. Один з них – Дмитро Насеткін. Попередньо, хлопець заповнив онлайн-анкету, тепер подає документи. Про бажання бути поліцейським говорить залюбки. Усе просто – цедитячамрія.

Перший відбір, каже Дмитро, пропустив, адже тоді шукали патрульних віком від 21 року, а йому було лише 19-ть. У другому наборі вікове обмеження – 20 років. Себто для Дмитра це – однозначно шанс, яким гріх було не скористатися. Така ж ситуація і у Каріни. У свої 20-ть вона також вирішила стати копом.

Бажання змінювати себе та суспільство – це, звісно, «плюс», втім є вимоги, яким потрібно відповідати. Про усі критерії претенденти знають та залюбки розповідають, якими якостями повинен володіти патрульний.

Власне, так подавали документи майбутні копи. Далі була військово-лікарська комісія та іспит з фізпідготовки.

Це вже дівчата здають нормативи на дистанції у сто метрів, позаду – силова підготовка, попереду – біг на тисячу метрів. А тут демонструвати фізпідготовку беруться чоловіки.

Стометрівка, біг на кілометр та силові вправи – це третій етап відбору до лав патрульної поліції. Попередньо, майбутні копи вже склали два іспити. Перший – тестування на логіку та з основ законодавства. Другий – військово-лікарська комісія. Претенденти, що успішно пройшли ці, запрошені до третього етапу – перевірка фізпідготовки.

Результати можна було дивитися онлайн, а за бажанням і поліпшити їх.

А ось Лілі Кримській нічого перездавати не треба було. Майбутня патрульна успішно склала усі нормативи.

Далі дівчина готується до наступного етапу. Каже, у всьому головне – правильна мотивація.

Далі все логічно – психологічні тести.

Уточнювальні запитання та завдання на логічне мислення – загалом, майже чотири сотні тестів. Це вже п’ятий етап відбору до патрульної поліції міста. Попередньо, майбутні копи успішно склали чотири іспити, тепер перейшли до психологічного тестування. Одна з них – Наталія Бондар.

Опісля проходження п’ятого етапу, фахівці складали психологічний портрет майбутнього копа. А також робили висновок – придатний кандидат до служби чи ні, чи можна йому довіряти зброю та чи здатний працювати з людьми.

Власне, тепер про підсумки. 104 місця та 16-ть кандидатів на кожне. Саме так у Хмельницькому завершився набір до лав патрульних. Традиційно, у поліцію жінки хотіли менше, аніж чоловіки, так з близько 17 сотень кандидатів – їх тільки третина. Якщо про мотивацію – то усі, як один, хочуть реформ та позитивних змін. До слова, заробітна плата тут ні при чому. При мінімалці у 1600, зарплатня у 8 тисяч була практично космічною сумою, нині ж, коли мінімалка та й ціни зросли вдвічі, 8 тисяч таки залишилося.

Наразі ж частина майбутніх копів ще проходять етапи відбору – це ті, хто документи подавали насамкінець. Ті, хто заповнювали анкети першими, вже півтора місяця навчаються.

А ось укомплектовувати штат будуть старими добрими методами – новачки «плюс» дворічний досвід.

Нагадаємо, буде то на початку нового року. Тоді на вулиці Хмельницького вийде більше півсотні нових копів, ще стільки ж з’явиться дещо пізніше.

 

 

 

" " " "