Отруєння людей у “7 Океані”: що вже відомо

Експерти наполягають на тому, що отруєння мало інгаляційний характер

775

Винуватців масового отруєння відвідувачів Хмельницького аквапарку “7 Океан” можуть покарати шестимісячним арештом або обмеженням волі строком на 3 роки. Так санкції передбачає ч.1 325 статті Кримінального кодексу, за якою розпочато кримінальне провадження. Про це йдеться у повідомленні сектору комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо що йдеться про випадок масового отруєння відвідувачів “7 Океану”, який стався по обіді у суботу, 21 вересня. Відвідувачі аквапарку відчули погіршення фізичного стану. У людей почалися кашель та сльозотеча. До аквапарку терміново вирушили швидкі допомоги.

Читайте також: Масове отруєння людей у Хмельницькому аквапарку: що трапилось у “7 Океані”

За інформацією лікувальних установ міста, по медичну допомогу загалом звернулись 13 людей. Серед них було 11 дітей і двоє дорослих. Після обстеження  і надання першої медичної допомоги 11 потерпілих відправились додому. Лише двоє дітей – брат і сестра 2009 і 2011 р.н. повели ніч у лікарні під наглядом медиків. Згодом і їх виписали.

Проводяться аналізи відібраних проб води і повітря з аквапарку. Відповідно до попередньої інформації, у повітрі перевищення допустимих концентрацій шкідливих речовин не було виявлено. Хоча експерти все-таки наполягають на тому, що отруєння мало інгаляційну природу.

Слідчі також вилучили документацію , в якій міститься інформація, які речовини і в якій кількості подавали для очистки води.

" " " "