На Хмельничччині судимуть двох винуватців резонансної ДТП, в якій згоріло заживо четверо людей

Водій вантажівки порушив правила, виїхавши на смугу зустрічного руху

491

На Хмельниччині незабаром постануть перед судом двоє чоловіків, яких досудове слідство визнало винними у масштабній летальній ДТП на території Хмельницького району, яка сталася 15 травня цього року. В той день на шляху неподалік від села Веселівка вантажівка “знесла” два зустрічні автомобілі. В результаті аварії загинуло четверо людей.

Досудове слідство ретельно вивчило матеріали справи і дійшло висновку, що водій вантажівки DAF із причепом порушив правила, виїхавши на смугу зустрічного руху. В результаті цих дій сталося зіткнення вантажівки з вантажним мікроавтобусом “Мерседес Спринтер” та легковим автомобілем “Опель Коломбо”.

Від зіткнення причіп вантажівки “занесло”, і він перекинувся, притиснувши собою зустрічні автомобілі – мікроатобус і легковик.

Читайте також: Вечірня ДТП у Хмельницькому: молода дівчина – у важкому стані

 

Від потужних ударів загорілося пальне. Полум’я охопило всі три автомобілі. Однак водій вантажівки та його пасажир встигли вибратись із палаючої кабіни неушкодженими, а от людям із автівок, що були притиснуті причепом, вибратись із вогняної пастки не вдалося.

Погасити вогонь і дістати тіла загиблих зуміли лиш рятувальники, які терміново прибули на виклик.

Слідство встановило, що вина за цю ДТП лежить не тільки на водієві вантажівки, але й на її власнику. Як з’ясувалось , чоловік, який на той момент був за кермом, не мав водійського посвідчення відповідної категорії, що дозволяє кермувати вантажівками із причепом. Його посалив на водійське місце його родич – власник автомобіля, а сам сів поруч на місце пасажира.

Ймовірно, саме недосвідченість водія стала причиною цієї фатальної ДТП.

Отож тепер, якщо статті, інкриміновані досудовим слідством, підтвердять у суді, то їм обом можуть присудити тривалі строки ув’язнення: водієві – до 10 років, власнику вантажівки – до 5.

" " " "