Скажений бичок: на Хмельниччині знову активізується сказ

Ветеринари кажуть, що гіпотетично захворіти на сказ може навіть тварина, яка ніколи не виходила з дому

904

На Хмельниччині знову заговорили про сказ. Цього разу біда спалахнула у Старій Синяві. Тут, в одному з індивідуальних господарств, захворів на сказ бичок. Хвору тварину було виявлено в самому райцентрі, у мікрорайоні Братки, повідомляє прес-служба Старосинявської РДА.

Через цей прикрий випадок вчора, 18 вересня, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Комісія вирішила накласти карантинні обмеження на деякі вулиці райцентру. Зокрема йдеться про вулиці Антоновича, Чапаєва, провулок Чапаєва, а також вулиці Перемоги, 8-Березня, Гончарова, Терешкової, Першотравневу, Соломії Крушельницької, Миру, Козачу, Вишневу, Молодіжну, Кожедуба, Солов’яненка.

У кожне подвір’я завітають працівники ветеринарної служби, щоб обстежити наявних домашніх тварин та вакцинувати їх від сказу.

Дивіться також: Від сказу вакцинують котів та собак у Хмельницькому

Крім того, усі села та угіддя, розташовані в радіусі 10 кілометрів від Старої Синяви, визнані загрозливою зоною. У перелік таких, потенційно небезпечних, населених пунктів потрапили села: Адампіль, Паплинці, Подоляни, Йосипівка, Нова Синявка, Ілятка, Чехи, Щербані, Красносілка, Заставці, Сьомаки, Дащківці, Буглаї, х.Дашковецький, Іванківці, Миколаївка, Теліженці, Уласово-Русанівка, Бабине, Івки, Мисюрівка, Травневе. Загалом – 22 населені пункти Старосинявського району. Крім того, у 10-кілометрову зону потрапило ще й село Юрченки, що адміністративно належить до Летичівського району.

" " " "