У Хмельницькому проходить сесія облради: Сергій Іващук створив нову депутатську групу

До групи "За рідну землю" увійшли 26 депутатів облради

681

Ранок на сесії облради почався з оголошення про створення нової депутатської групи “За рідну землю”. Очолив нове об’єднання член Аграрної партії Сергій Іващук.

Керівник об’єднання Сергій Іващук виступає категорично проти скасування мораторію на продаж  землі, яке готує українська влада. Очевидно, що депутати, які увійшли до цього об’єднання, поділяють думку свого ватажка.

Відповідно до результатів соцопитувань, каже  Сергій Іващук, понад 60% українців виступають проти продажу землі. Тим більше – продажу її іноземцям. На їхню думку, земля є найбільшим національним багатством, яке в жодному разі не може відійти у чужу власність.

Хоча, категорично ідею продажу землі Сергій Іващук та його однодумці не відкидають. Однак сьогодні у державі не вирішено ще дуже багато питань, які мали б передувати продажу землі. Не проведена повна інвентаризація сільськогосподарських угідь, не виправлені помилки у земельному кадастрі та не вирішено питання пільгового кредитування українських фермерів.

Читайте також: На Хмельниччині ринкова ціна сільськогосподарської землі буде однією з найдорожчих, – Олексій Мушак

Отже, на думку Іващука, відкривати ринок землі передчасно. Це питання, переконує він, потребує ретельного обговорення. Хоча “обговорюють” його політики вже дев’ятнадцятий рік поспіль – із 2001.

" " " "