Як працюватиме далі хмельницька школа, у якій виявили золотистий стафілокок

Про джерело інфекції, яка спровокувала недугу 93 осіб, стало відомо, вчора, 13 вересня

530

Вчора, 13 вересня, у Хмельницькій міській раді провели брифінг, де обговорили ситуацію у НВО №1. Як уже стало відомо, збудником джерела інфекції, яка підкосила молодших школярів, став золотистий стафілокок.

Перші хворі звернулися до лікарні ще 8 вересня з ознаками харчового отруєння. Тоді було госпіталізвано 4 дітей. Початкова ланка навчального закладу одразу ж перейшла на дистанційне навчання,  а в заклад прибули фахівці Держпродспоживслужби та регіонального лабораторного центру, які провели дезінфекцію та відібрали усі необхідні зразки для досліджень. Крім того, відповідні аналізи здав увесь персонал харчоблоку.

10 вересня до медиків звернулося 92 особи, в тому числі й одна доросла. На лікарняні ліжка потрапили 15 осіб. Вони перебували у стані середньої важкості.  У пꞌятницю двох пролікованих осіб уже виписали додому, ще шестеро повернулися додому у понеділок.  Ще 7 осіб планують виписати з лікарні у вівторок та середу.

У самому ж навчальному закладі було проведено дезінфекцію.  У харчоблоці вилучать та утилізують  усі продукти, які там були. Крім того, проконтролюють  якість проведеної дезінфекції у школі. Після цього проведуть повторні аналізи і якщо все буде гаразд, робота НВО №1 відновиться.

Стосовно працівників харчоблоку, у яких виявили золотистий стафілокок,то ступінь їхньої вини визначатиме слідство, яке розпочала поліція. Також отримала покарання і директор школи. Її оштрафували проте від роботи не відсторонили.

" " " "