Награбували на 700 тис. грн: на Хмельниччині засудили кримінальний дует

593

На рахунку зловмисників близько 30 крадіжок та розбійний напад.

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Про розслідування серії крадіжок на доволі круглу загальну суму повідомляє пресслужба Національної поліції у Хмельницькій області.

Фігурантів затримали ще у 2017 році, та лише днями Хмельницький міськрайонний суд завершив розгляд справи та виніс вирок грабіжникам.

“30 травня 2017 року близько 3-ї години ночі двоє чоловіків, відтиснувши ломом пластикове вікно в будинку 63-річної жительки смт. Ярмолинці, проникли всередину. Господиня була вдома сама. Грабіжники зв’язали жінці руки та ноги скотчем, а потім, погрожуючи розправою, почали вимагати гроші. Потерпілій не залишилось нічого, як сказати, де вона зберігає цінності”, – зазначають у поліції.

Розбійники відібрали у жінки чималу суму: 3 тис. доларів, 4 тис. євро, тисячу гривень. Окрім грошей, чоловіки поцупили ще й золоті прикраси та декілька банківських карток.

У поліції додають, що чоловіки сплановано вчинили розбій. Вони ретельно замаскувалися: оділи темний одяг, лице прикрили балаклавами. Також змінювали голос, адже, як згодом виявилось, один із чоловіків є жителем цього ж селища.

Злодюг затримали наступного дня після вчинення злочину. Ними виявились двоє чоловіків 47 та 57 років. Обоє раніше не один раз були судимі за майнові злочини. До того ж, один із них ще й був наркозалежним. Провівши санкціонований обшук у будинках зловмисників, правоохоронці знайшли більшість викрадених грошей та коштовностей.

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що слід кримінального дуету прослідковується ще у близько 30 крадіжках. Чоловіки промишляли на території Хмельницького, Ярмолинецького районів та обласного центру. Зазвичай грабували з будинків та підсобних господарств. Загальна сума збитків потерпілих склала близько 700 тисяч гривень.

Хмельницький міськрайонний суд завершив розгляд справи і визнав чоловіків винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та ч.ч. 3,4 ст. 187 (Розбій) КК України. Одного із фігурантів заґратували на термін до 9 років і 3 місяців, іншого – 9 років і 6 місяців. Окрім ув’язнення у них конфіскували усе майно, окрім житла.

" " " "