Найпопулярніша ковбаса з Хмельниччини увійшла до енциклопедії

До енциклопедії української гастроспадщини включили зіньківську ковбасу

2191

Знаменита зіньківська ковбаса увійшла до енциклопедії української гастроспадщини., повідомляє медіа-ресурс “Є”. Енциклопедія “Українська гастроспадщина: традиції гостинності та культура приготування страв” була започаткована в рамках проекту “Гастроспадщина України”.

Зіньківська ковбаса – це тренд, завдяки якому Хмельниччину знають і пам’ятають не лише в Україні, а й на теренах колишнього Радянського Союзу. За радянських часів аромат зіньківської ковбаси лоскотав ніздрі не одному високому партійному функціонеру, як у столиці України, так і в Москві.  І не секрет, що не одному тодішньому партійному чиновнику саме зіньківська ковбаса пришвидшила кар’єрне сходження.  У теперішні часи, в Києві, звісно, ходять “інші гроші”, але чарівний ефект зіньківської, як доповнення, ніхто не скасовував.

Як повідомляє сайт Українського центру культурних досліджень, до вищезгаданої енциклопедії вже занесено декілька страв із різних регіонів України. І чорна зіньківська ковбаса – одна з них.  Крім того, у 2019 році її внесли до Хмельницького обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

До речі, справжню зіньківську ковбасу можна купити лише в самому Зінькові, де її досі виготовляють за автентичним рецептом.

" " " "