Поблизу Хмельницького орендар незаконно забудував ліс: що вирішив суд

1944

На Хмельниччині активно взялися за поновлення законності у сфері земельно-орендних відносин. Діючи від імені держави, прокуратура області  подала судовий позов щодо незаконного використання орендованої землі одним із підприємців. Йдеться про чималий шматок лісових угідь площею у 2,7 га на території Давидковецької сільскої ради у Хмельницькому районі.

Попередньо прокуратурою було встановлено, що підприємець отримав цю землю у користування для рекреаційних цілей на 47 років. У договорі оренди, що був укладений у 2012 між ним та Хмельницькою районною радою, було зазначено, що закон забороняє на цій землі будь-яке капітальне будівництво. Однак всупереч цій забороні, орендар все ж побудував у лісі одноповерховий туристичний кемпінг із мансардним поверхом.

Читайте також: У рекреаційній зоні Дністра зноситимуть самочинно збудовані елінги

Виявивши це порушення, прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Хмельницької області став на бік держави та ухвалив рішення щодо знесення незаконної забудови. Крім того, суд ухвалив рішення про розірвання договору оренди з підприємцем, який порушив закон.

" " " "