Нам-30. Новоушицька громада відзначила День Незалежності України

411

Нам-30. Вільна, самостійна, цілеспрямована та суверенна. У Новій Ушиці відзначили день незалежності України. Святкування розтягнулися на весь день. Та закінчилося святковою дискотекою.

В пам’ять про тих, хто боровся за нашу незалежність містяни та гості поклали квіти.

Саме святкування відбувалося на місцевому стадіоні. Там кожен із старостинських округів змонтував імпровізовані селянські хати. Усіх частували смаколиками, а запрошували піснями та танцями.

Святковою атмосферою, здається, перейнявся кожен. Місцеві кажуть, День народження України – це щось своє і рідне серцю.

Людмила Лисенко 44-ри роки пропрацювала ведучою на телебаченні у Києві. Народилася у Новій Ушиці далі переїхала працювати до столиці. Проте, переконує, тягу до рідної землі відчувала усі роки, тож повернулася. В Новій Ушиці уже 10 років. Жінка каже, добре пам’ятає той день – 30 років тому – коли наша країна стала незалежною.

І хоч держава наша – з тисячолітньою історією, її незалежне життя – лише на старті. Попереду – сотні і тисячі як звершень, так і падінь, як починань, так і досягнень.

Привітав усіх зі  святом депутат Хмельницької обласної ради Петро Лабазюк. Кращих  жителів громади нагородив грамотами обласної ради. Народний обранець каже, гордий тим, що – українець. Певен, це звання з гордо піднятою головою має носити кожен, а ще прославляти та розвивати нашу Батьківщину.

За сприяння Петра Лабазюка до Нової Ушиці завітала святкова гостя – українська популярна співачка Андріана. Під її пісні запалювала і молодь, і старше покоління.

" " " "