Нардеп із Хмельницького озвучив вартість лікування від коронавірусу: сума приголомшує

Не в кожної сім'ї знайдуться статки, щоб вилікувати хоча б одного хворого

3949

Народний депутат від “Слуги народу” Володимир Ватрас, який зараз одужує від коронавірусу, розповів, як у нього розвивалось захворювання та у скільки обходиться лікування від цієї недуги. Одкровення політика оприлюднив медіа-ресурс “НГП”.

Ватрас припускає що міг підхопити інфекцію 17 березня в залі засідань Верховної Ради або під час засідання парламентського комітету, в якому він працює. Принаймні, каже нардеп, перші чотири дні його самопочуття було нормальним.

Десь на п’ятий день температура зненацька стрибнула до 37,5. Однак після того вона знову номалізувалась, і наступні три дні все було гаразд. Лише з 23 березня  йому знову стало кепсько, і вже відтоді його стан став погіршуватись. Піднялася температура, згодом почалася задишка. Так тривало два дні, поки він не вирішив звернутись до лікарів.

Із двосторонньою пневмонією Володимира Ватраса госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні. Перші дві доби у лікарні йому було дуже кепсько. Тоді медикам довелось його рятувати з допомогою кисневої маски та препаратів “Плаквеніл” і “Сумамед”.

Перший тест на COVID-19, який йому зробили, дав негативний результат. І лише другий, ПРЛ-тест, виявився позитивним.  На щастя, більше ні в кого з тих, з ким він контактував, уже будучи  інфікованим, коронавірусу не виявили.

Особливої  уваги заслуговує вартість лікування. До реанімації і під час перебування в ній пацієнта лікували безоплатно. Далі вже лікування – за власний рахунок.

“Потім лікування пневмонії може обійтися в середньому близько 100 доларів на добу і зайняти до 10 днів”, – розповів Володимир Ватрас.

Щоправда нардеп при цьому додав: “Лікарі не змушують купувати ліки, вони рекомендують. А пацієнт вже сам дивиться. Хто хоче кращі ліки і більш ефективного лікування, то мусить витрачатися”.

Звісно, що в “слуги народу” (як і в решти депутатів, незалежно від фракції) такі гроші були. А от що робити самому народу, який стільки не заробляє – страшно подумати. Шануймося, краяни!

" " " "