Народні гуляння і козацький оркестр. Як у Рідкодубах та Юхимівцях святкували День села

1386

У Рідкодубах Хмельницького району день села відзначили за давніми українськими звичаями, а на дні народження Юхимовець, що у Волочиському – грав справжній козацький оркестр.

Після ранкового богослужіння усі шляхи ведуть до будинку культури. Біля нього – народні гуляння. Місцеві школярі підготували для гостей свята театралізоване дійство.

75 річна Ніна Олександрівна серед почесних гостей. Жінка все життя пропрацювала у місцевому господарстві. Для неї Рідкодуби – найкраще село.

Миру бажають у Будинку культури. Загиблих у неоголошеній війні на Сході вшановують хвилиною мовчання.

Тих, хто примножує славу Рідкодубів, заохочують грамотами та подарунками. Серед них – громадські діячі , молоді мами, ветерани праці.

4 роки тому Рідкодуби приєдналися до Чорноострівської ОТГ. За цей час у селі вдалолся частково зробити вуличне освітлення, вкладають гроші у розвиток сільської медицини.  Впевненість у світлому майбутньому села висловив народний депутат України Сергій Лабазюк. Нардеп завітав до Рідкодубів на запрошення громади.

Того ж дня народження села відсвяткували жителі села Юхимівці ,що у Волочиському районі. Козацький оркестр Наркевицької ОТГ зустрічав гостей запальними маршами.

Готувалися до дня народження Юхимовець протягом року. До дня села його причепурили та оновили.

 

 

 

 

 

" " " "