“Тато може все, що завгодно!” . Підсумки тижня .

1261

Хто вчить нас кататись на роликах і велосипеді, вудити рибу і майструвати рогатки? Хто підкидає нас до неба і ловить своїми міцними руками, хто водить на стадіон, бокс і шахи, хто ходить вночі за ліками, коли діти хворіють? Звичайно, це наші татусі. Вони вчать хлопчиків пізнавати навколишній світ і адекватно з ним взаємодіяти, здійснювати чоловічі вчинки і готуватись до дорослого життя. А їх ніжні донечки, завжди можуть розраховувати на ласку, обійми і розраду в будь-яких життєвих ситуаціях, чи то розбиті коліна чи перше серйозне розчарування. Скільки умінь і навичок придбано завдяки допомозі і підтримці батьків! Тому віддати їм данину подяки – природно і закономірно. Раніше в Україні День батька святкувався неофіційно. Та в травні цього року український Кабмін затвердив нове офіційне свято – День батька, яке відтепер буде відзначатися в нашій країні у третю неділю червня. У Хмельницькому до святкування батьківського дня вже долучаються садочки та школи.

“Тато може все, що завгодно!” – не дарма співається у відомій дитячій пісні. Батько  дійсно може багато, його підтримка і любов роблять життя дітей щасливим. Значимість батька не можна недооцінювати, тому щорічно в усьому світі 18 червня відзначають Міжнародний день батька. А відтепер це свято офіційно існує і в Україні. Хоч затвердили його тільки у травні цього року, школи та садочки Хмельницького вже долучаються до святкувань.

На своє свято педагоги запросили відомих та творчих батьків. Одним з таких був міський голова Хмельницького. Олександр Симчишин каже, батьківство – це найкраще, що може статись із чоловіком.

Дмитро Павлюк – батько – спортсмен закликав усіх батьків віднайти з дітьми спільне хобі. Чоловік каже, це мотивує до успіху і дітей і дорослих.

Ольга Рибчинська – заступниця директора з виховної роботи каже, коли організовувала свято не на мить не сумнівалась, що воно принесе задоволення і дітям і батькам. Саму ж дівчину робота над святом надхнилу до написання вірша.

Про свою любов до дітей та досвід батьківства розповіли і наші колеги. Оператор телеканалу Олександр Саричев багатодітний татусь. Має сина та двох доньок. Каже, своїм дітям прищеплює любов до спорту і пишається тим, що всіх навчив кататись на велосипеді.

Володимр Балінський – батько шестирічної дівчинки. Каже, батьківство – це весело та цікаво. Основна мета Володимира – навчити свою доньку жити.

Максим Посполіта, журналіст інформаційного департаменту, татусь з поки що найменшим стажем. Нещодавно його доньці виповнився один рік. Та, Максим каже, за цей рік встиг зрозуміти, як це бути батьком.

Важко переоцінити і складно описати батьківську любов до своїх дітей. Кожний тато особливий для своєї дитина і кожного є за що любити.

 

" " " "