Нашестя кліщів – брати наші менші в небезпеці.

1205

Паразити – у траві та на деревах. Через теплу зиму в Україні активізувались кліщі. Атакують вони і тварин, і людей. Якщо вчасно не лікуватись – можливі серйозні ускладнення. У ветеринарній клініці уже аншлаг вухатих пацієнтів.

Вони – у траві та на деревах. Через теплі зими кліщі атакують людей до пізньої осені та з кінця зими. Якщо хмельничани поки зрідка звертаються до лікарів за допомогою, то тварини вже стають жертвами паразитів. Подружжя із Красилова привезло до ветлікарні своїх улюбленців для профілактики. Роблять це відтоді, як їх собака мало не загинув від укусу кліща.

Дружина пана Юрія додає, самі остерігаються укусів кліщів, адже поряд із будинком – багато дерев.

Хмельничанка Дар’я на прийом до лікаря привела свого улябленця Джея. Каже, завжди проводить профілактику від кліщів, адже вже знає про наслідки.

Як кажуть лікарі, головне не зволікати із лікуванням після укусу. Адже потім може бути запізно.

Перші звернення власників собак про укуси кліщів у лікарні зафіксували наприкінці лютого. Таку активність пов’язують із теплою зимою та зміною клімату.

Задля профілактики лікарі радять придбати для своїх улюбленців спреї чи ошийники. Вони ефективні у боротьбі із малими, проте небезпечними шкідниками.

 

 

" " " "