Городина дешевшає та екзотика в сезоні. Наші журналісти проінспектували березневі ціни на місцевому ринку.

935

 Городина дешевшає та екзотика в сезоні. На початку весни усім так хочеться яскравих барв та вітамінів на столі. Потрохи господині замінюють овочеві салати на свіжу зелень. Саме в цей період прилавки магазинів та базарів переповнені дорогим імпортом. А от вітчизняне падає в ціні. 

 У березні ціна на городину зменшилися. Цибуля від 5 до 9 гривень за кілограм, морква з буряком від 7, а от капуста 5 гривень за кіло. Зниження відбулося в тих, хто продає продукти, вирощені власноруч.

 Картоплю можна придбати на три гривні дешевше, ніж минулого місяця. Хоча королева столу всю зиму стабільно коштувала 15 гривень за кілограм.

 Та продавці кажуть, це не надовго.

 У березні покупці починають звертати увагу на екзотику. Її на овочевий ринок привозять з Колумбії, Індонезії, Таїланду, Панами та Греції. Асортимент формують відповідно до сезону у тих країнах.

 А також маракуя, лічі, гранаділа. Їх зазвичай продають поштучно від 25 до 70 гривень за одиницю. Вже почали завозити грецьку полуницю. Кілограм звичної для нас екзотики вартує понад 200 гривень. Зниження ціни ще варто зачекати.

 Овочеві салати містяни потроху заміняють свіжою зеленню. Порівняно із зимовим періодом ціни стали демократичніші. Кілограм вагової петрушки та кропу можна придбати за 100 гривень. Пучками можна взяти і за 5.

 Вже кілька місяців поспіль ціна на свинину стабільна.

 Продавці такі розцінки вважають нормальними. Додають, якщо порахувати вартість зерна, м’ясо має коштувати значно більше. Та все ж таки намагаються у роботі орієнтуватися на гаманець покупця. Тому частенько самі стримують зростання ціни. Продавці додають, перший стрибок очікується на початку шашличного сезону. Прогнозують зростання від 5 до 10 гривень за кілограм.

 А от курятина втрачає на ціннику. У лютому філе вартувало 90 – нині 88 гривень за кілограм. Яйця також дещо подешевшали. Ціни на крупи залишаються в межах норми. Щоправда, ажіотаж навколо гречки не згасає. Кожного місяця її вартість зростає на 2 гривні.

 

" " " "