Насильство у родині – як зарадити біді

699

Із підлітками – про доросле. В рамках акції «16 днів проти насильства»  патрульні та психологи завітали до студентів. Там вони розповіли про те, як уникнути утисків від найрідніших. Зустріч провели у форматі живого діалогу. Як молодь сприймає участь у таких ініціативах?

Навіть у стінах рідного дому можна почуватись у небезпеці. Патрульні та психологи в рамках акції «16 днів проти насилля» завітали до студентів. Спеціалісти пояснили, як діяти у кризових ситуаціях та що робити , якщо ви – свідок утисків.

Студенти активно обговорювали ті стереотипи, що вкорінились у суспільстві десятиліттями.  Наприклад, що виховання ременем – це дисциплінарні заходи. Або що прояви насилля можливі лише у неблагополучних родинах.

Часто діти після «виховних» заходів удома бояться  комусь довіритись, тож коли їдуть на навчання – це шанс змінити щось. А завдання психологічної служби  закладу – допомогти дитині.

Сама ж молодь ініціативу обговорення насилля сприйняла досить позитивно. Саме так , кажуть студентки , можна попередити чимало проблем та збільшити довіру до інституції сім’ї.

В рамках акції «16 днів протии насилля»  освітні заходи за участі патрульних та психологів пройдуть в різних навчальних закладах міста.

" " " "