НАСИЛЬСТВУ – НІ!

293

Скажи насильству – ні! Завершальний день акції «16 днів проти насильства» провели у Війтовецькій загальноосвітній школі. До заходу долучились учні 10-х класів Війтівців, Писарівки та Купелю. Підліткам продемонстрували наочні приклади насильства та провели бесіду з психологинею.

Кожен несе відповідальність за себе. Завершилась акція «16 днів проти насильства. Впродовж цього часу у громадах Хмельниччини провели низку заходів. Кожен з них присвятили тій чи іншій даті.

Це актова зала Війтовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Тут зібрали десятикласників місцевого, Писарівського та Купельського навчальних закладів. За ініціативи координаторки Жіночого руху «За майбутнє. Хмельниччина» Віолети Лабазюк, завершальний ж етап акції провели для підростаючого покоління. Захід приурочили запобіганню будь-якого виду насильства.

Учасники новоствореної волонтерської театральної групи «Дебют» від Жіночого руху представили мініатюри. Кожна з них описувала ситуацію, яка руйнує емоційний стан людини.

Відпрацювати розуміння та усвідомлення насилля з підлітками допомагала кризова психологиня. Вона запевняє, розрізняти негативний розвиток подій потрібно на початкових стадіях.

Адміністрація школи запевняє, подібні заходи потрібно проводити частіше. Таким чином дітям в рази цікавіше, а матеріал засвоюється просто. Напрацювання пройшло не даремно.

Завершення акції «16 днів проти насильства» пройшло успішно. Тепер, у разі виникнення неприємної ситуацій, вони не соромитимуться звернутись за допомогою близьких та вчителів.

" " " "