«Нація» по-театральному. У етнострої одягнуть акторок театру імені Старицького

1089

Акторок перетворять на моделей… Проект «Нація» дасть старт театральному сезону у Хмельницькому. Так на неділю 30-те вересня театралів запрошують на прем’єру «Собаки на сіні». Вона розпочнеться от 18:00. А тим, хто прийде на дві години раніше пощастить вдвічі більше – вони зможуть побачити перевтілення сучасних акторок-старицьківчанок в українських панянок із минулого. З ними, до речі, можна буде сфотографуватися. Або ж подивитися виставку фотографій із проекту «Нація» зроблених раніше.

«Нація» повертається до Хмельницького. Йдеться про проект автентичного одягу, який зібрала до купи Ксенія Малюкова. На день Незалежності на хмельницькому майдані пройшов прем’єрний показ. Тепер українські однострої покажуть у театрі   імені Михайла Старицького.

Ба більше, фотовиставку не тільки покажуть, а й створять ще одну одразу на місці. Перед початком вистави акторок зодягнуть в однострої «Нації». А тоді – фарбуватимуть і зачісуватимуть привселюдно.

Із перевтілення старицьківчанок зроблять спеціальні світлини, які планують розмістити у фойє театру. Місце – обрали неспроста.  Ліпше, ніж акторки, передати дух столітнього етноодягу, мабуть, не вдасться нікому.

Старт «Нації» у театрі запланований на тридцяте вересня на 16:00. А вже о 18:00 на хмельничан чекає прем’єра «Собаки на сіні».

" " " "