Навчальний рік у Хмельницькому завершиться дистанційно

2733

Звільнені від підсумкової атестації, без випускного та невизначеність із ЗНО. Пандемія коронавірусу внесла корективи у навчальний процес. З 12 березня усі школи працюють дистанційно, а дитячі садочки зачинені. Нещодавно на сайті Міносвіти опублікували рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання дітей.

Навчальний рік у Хмельницькому завершиться дистанційно. Тобто, школярі знову повернуться до звичайного навчального ритму лише з вересня місця. Закритими залишаться і дитячі садочки. У рекомендованому листі від Міносвіти йдеться про відміну ДПА для учнів 4 та 9 класів. Замість цього вони здаватимуть звичайну підсумкову контрольну роботу, але дистанційно. Коли і як це має відбутися – кожен вчитель обирає самостійно.

Учні 9 класів, які вирішили вступати у інші навчальні заклади, атестат зможуть забрати до 15 червня. Тож, вже незабаром розпочнуться контрольні роботи. Річна оцінка буде формуватися з трьох етапів – це  підсумок першого семестру, плюс успіхи в дистанційному навчанні та контрольної.

На щастя батьків цьогоріч  абсолютно всі учні будуть переведені до наступного класу. Та все ж у департаменті рекомендують не розслаблятися, а допомагати дітям засвоювати новий матеріал вчасно.

Загадковим питанням залишається дата складання зовнішнього незалежного оцінювання. В Україні його не будуть відміняти, але дозволять випускникам його пройти лише після завершення карантину.

" " " "