Навіщо країні Спілка письменників? Очільник об’єднання зустрівся із хмельницькими журналістами

1048

Нетворчі проблеми у творчих людей…. Спілка письменників України нині у скрутному становищі. Про це нашому каналу повідомив очільник Спілки Михайло Сидоржевський, котрий завітав до Хмельницького. Державного фінансування, котрого на рік, менше ніж мільйон гривень, вистачає на кілька місяців. Тільки місячна плата за землю на вулиці Банковій, складає сто п’ятдесят тисяч гривень. Об’єднання змушене продавати й здавати в оренду своє майно. Та рук письменники не опустили – працюють над становленням української культури.

Україна має бути українською. У цьому глибоко переконаний голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Втім, його позицію, мабуть не поділяють державні чиновники. Чоловік переконаний  – Спілку намагаються знищити.

Але книга – не конкурент ковбасі чи цукеркам… Особливо, якщо книга ідеологічного спрямування – налаштовує читача любити Україну. Переважно популярними стають дещо інші сучасні автори.

Тим паче, що нам є кого читати. Людей цікавих, сучасних і високоінтелектуальних. Михайло Сидоржевський назвав кілька прізвищ.

Та зізнається, крім проблем із засиллям низькопробної літератури, спілка має об’єктивні проблеми – брак коштів. Рятує майно, яке нині здають в оренду. Нещодавно така доля спіткала пансіонат «Нафтуся» у Трускавці.

Так зможуть звести кінці з кінцями в інтересах української держави.

" " " "