Найнижчі тарифи – найвищі місця. Хмельницьке «Теплокомуненерго» всьоме стало найкращим в країні.

2155

Найнижчі тарифи – найвищі місця. Хмельницьке «Теплокомуненерго» всьоме стало найкращим в країні. Комунальне підприємство отримало перемогу у конкурсі, який щороку проводить Мінрегіонбуд, разом з профспілкою комунальників та асоціацією «Укртеплокомуненерго». Найголовніший критерій – ціна на послуги з теплопостачання та надання гарячої води населенню. Вона у Хмельницькому найнижча в Україні.

Автор: 1221 гривень 97 копійок – таку суму за 1 використану гігакалорію тепла сплачують хмельничани «Теплокомуненерго». Це одна із найнижчих цін на опалення по країні.

Дешевше тільки в Чернівцях, однак там тепловики гарячої води взагалі не подають. Це  – збитково. Щороку наше «Теплокомуненерго» отримує до тридцяти  мільйонів збитків щороку. Та воду влітку гріють і її ціна залишається найнижчою в Україні: майже шістдесят п’ять  гривень за один метр кубічний.

В літній період воду гріють переважно твердопаливними котлами. Ось одна із котелень мікрорайону Ракове. Вона забезпечує теплом і водою до сотні місцевих об’єктів. Зараз газові котли відключені, працюють лише твердопаливні.

А їх треба чимало, більш як п’ять тисяч тонн тріски спалюють за зиму. Втім, твердопаливні котли лише допоміжні: вони тільки підігрівають воду, яку згодом догрівають газові. Втім, постійна модернізація таки дозволяє економити. За десять років споживання природного газу вдалося скоротити майже вдвічі – зі ста мільйонів кубів до шістдесяти чотирьох.

Усі разом вони виробляють понад 15 мегават енергії. Крім того, економлять на електриці: мають кілька когенераційних установок.

Крім того, у всіх будинках встановлено лічильники. І щороку замінюють по три-чотири кілометри мереж,, це зменшує втрати тепла, а отже зберігає гроші. Усі ці фактори і вплинули на те, що «Теплокомуненерго» знову  – всьоме – стало найкращим.

 

" " " "