Не довіряйте – перевіряйте, або Як не стати жертвою шахраїв?

723

На Хмельниччині почастішали випадки телефонного шахрайства. Нещодавно в краї затримали жителя Луганщини, котрий у спілці із колишнім співкамерником розвів не одну людину. Чоловіки телефонували посеред ночі, говорили, що родич у небезпеці і вимагали за порятунок гроші. Люди, не задумуючись, віддавали останнє, а потім раптово дізнавалися – ніякої небезпеки і не було. Цих шахраїв затримали, втім, вони не одні працюють на цьому поприщі. Тож, поліцейські нагадують прості правила убезпечення як свого гаманця – так і нервів.

Серед найпопулярніших – дзвінки із поліції та від медиків.В поліції констатують, зі стартом пандемії останні суттєво почастішали.

Аби врятувати життя, люди, не задумуючись, віддають останнє. В поліції нагадують, як убезпечитись.

А, отже, навряд чи знають деталі і нададуть вам правильну відповідь. Прислухайтеся до кожного слова. Або телефонуйте до родичів.

Якщо рідна людина слухавки не бере, не зволікайте – телефонуйте до друзів. Також не відповідають –звертайтесь в поліцію. Не довіряйте – перевіряйте. Це – головне правило, котре допоможе зберегти ваші нерви та гроші. Якщо вже так сталося, що попалися на гачок – зберігайте усю інформацію.

" " " "