Не просто стіна, а міні-музей Хмельницького: на Кам’янецькій малюють визначні споруди обласного центру.

879

Не просто стіна, а міні-музей Хмельницького: на Кам’янецькій малюють визначні споруди обласного центру. Учні ВПУ № 25 разом із вчителями реалізовують проект міської ради. Роблять це абсолютно безкоштовно. Кажуть, таким чином хочуть показати гостям міста та самим хмельничанам наскільки воно прекрасне і багате. Переконують, в обласному центрі – чимало архітектурних шедеврів, які ми просто не помічаємо.

Учні 25-го ВПУ вже кілька днів на дорозі. Міська рада замовила їм мистецький проект – міні-музей архітектурних пам’яток Хмельницького. Їх досить багато, каже Анастасія. Другокурсниця  разом із подругою обрала будівлю, яка найбільше сподобалась.

Приміщення обласної та міської рад, філармонія, костел, ляльковий театр, будинок художника – насправді в Хмельницькому є на що подивитися – довести, що наше місто – красиве та унікальне – головне, чого прагнуть художники.

Мистецький проект – ідея міської ради. Реалізовують його безкоштовно. А, от на матеріали витратились. На такі масштаби фарби пішло чимало.

Часу на створення арт-проекту також пішло не мало. Третьокурсниця Крістіна малює вже третю пам’ятку. Каже, для того, аби архітектура виглядала «як вживу» слід викластися на повну.

Крістіна каже, щиро сподівається, що хмельничани, як і вони самі, полюблять архітектурний Хмельницький. І не псуватимуть те, що творилося такими зусиллями.

До речі,  пошкодити малюнки під силу лише людині, від погоди, дорожнього пилу та бруду вони застраховані спеціальною фарбою.

" " " "