Не стало журналіста Олександра Космача

Колега пішов із життя після тривалої важкої недуги

1111

Когорта журналістів Хмельниччини зазнала великої втрати. Не стало нашого колеги Олександра Володимировича Космача.

Олександра Космача знали і шанували, як професіонала з великої літери, не лише на Хмельниччині. Працюючи тривалий період на телебаченні, у Хмельницькій обласній державній телерадіокомпанії “Поділля Центр”, він здобув собі славу й далеко за межами нашої області.

Телефільми, в яких він був автором, не раз виборювали призові місця на всеукраїнських телефестивалях. А його сміливі журналістські розслідування, що публікувались у місцевих друкованих виданнях, незмінно викликали суспільний резонанс і допомагали відновити справедливість.

Журналістика високої проби була для нього і професією, і хобі, і покликанням, і способом життя.  Не рахуючись із власним часом, він завжди готовий був вирушати туди, де потрібно було його пильне око, розум, аналітика і влучне слово майстра.

Здобувши в юності фах учителя історії, Олександр Космач, успадкував від набутої професії здатність до аналізу подій. Тому саме аналітичні матеріали вдавались йому  найліпше. Втім, він був трохи і романтиком, як, мабуть, усі журналісти, і здоровим прагматиком – теж як більшість його колег.

Молоді вчилися у нього, намагаючись наслідувати його стиль письма і гостре слово. Старші колеги захоплювались і по-доброму заздрили.

Тяжка хвороба, яка намагалась його здолати багато літ, зрештою взяла гору. Його не стало на 62-му році життя. Про таких людей зазвичай говорять, що йому би ще жити і жити. Та, на жаль, у багатьох випадках доля сама вирішує, кому залишатись, а кому йти у вічність.

Але над пам’яттю навіть вона не владна. Пам’ять – довга, світла і вдячна, залишається з нами, колегами Олександра Володимировича Космача і вдячними шанувальниками його непересічного журналістського таланту.

Високого тобі шляху між зорями, друже. Спочивай з миром і знай, що ми тут завжди будемо пам’ятати тебе.

" " " "