Не вірте лікарям, які телефоном просять гроші на операцію

1116

У Хмельницькому – новий вид шахрайства. Людей дурять лікарі, а, точніше злочинці, котрі представляються медиками. Одного такого зловили в жовтні. Чоловік спеціально приїхав з окупованих територій, аби збирати кошти із обманутих людей.

Не вірте лікарям, які телефонують і просять гроші на операцію. Правоохоронці Хмельницького частіше й частіше фіксують новий вид шахрайства.

За медичну послугу гроші просять сплатити негайно. Причому не на картку, а із рук в руки. Переконують, водій швидкої уже в дорозі – забере і привезе. А потім, аби дзвінок не зірвався і той, кого дурять не оговтався, пропонують скласти угоду на знижку по пенсійному.

Одного із таких псевдо-водіїв швидкої правоохоронцям вдалося затримати. Ним виявився житель окупованих територій. В обласний центр чоловік приїхав за легкою наживою і попав. Хоча, на жаль, спіймати всіх – не так легко, адже шахрайство – найважчий злочин до розкриття. Разом із тим – найлегший до організації. Щодня фіксують до 2 випадків вчинення шахраства. Найпоширеніші – торгівля на ОЛХ. Остання із новинок там – продаж бензину за талончиками.

Ніхто і ніколи заправляти вас, звісно, не буде, адже це – звичайне шахрайство. Аби не стати його жертвою перше, що слід зробити – подумати головою, співставити усі за і проти. І, у разі виникнення найменших сумнівів – викликати поліцію. Правоохоронці ще раз звертаються до кожного і вкорте просять бути свідомими.

" " " "