Військові комісаріати реформують.

878

Центри рекрутингу, послуги соціального та правового захисту, уникнення бюрократії – до кінця 2019 року реформують усі військові комісаріати у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Ідея з’явилася ще 2017-го – тоді повністю оновили систему надання послуг у Чернігівському обласному військкоматі. Експеримент виявився вдалим, кажуть військові. Тож сподіваються підвищити зацікавленість громадян і до військової служби за контрактом.

Вже невдовзі військові комісаріати зникнуть. На їхньому місці відкриють  Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Однак функцій, котрі нині покладені на працівників та службовців комісаріатів, зміни практично не торкнуться. Основна мета реформи – уникнути бюрократичної тяганини на місцях.

Ідея про реформування з’явилася ще 2017 року. Вже понад рік триває експеримент на базі Чернігівського обласного військового комісаріату. Представники Міністерства оборони кажуть – успішно. Головне – підвищити ефективність роботи з військовозобов’язаними, резервістами і ветеранами в системі надання послуг, котрі стосуються соціального і правового захисту. Загальне реформування військових установ розпочнеться з грудня 2019 року.

Нині у Хмельницькому обласному військовому комісаріаті кажуть – територіальні центри комплектування зроблять максимально доступними для людей. Аби модернізувати приміщення обласного військового комісаріату знадобиться півтора мільйони гривень. Кошти візьмуть у Міністерстві оборони. Сподіваються військові і на підтримку місцевої влади. До слова, мають на меті підвищити зацікавленість до військової служби за контрактом. Набір здійснюватимуть окремо для кожного роду військ Збройних Сил України. До того ж, створення Центрів повинно покращити обліково-мобілізаційну роботу та забезпечити її прозорість.

" " " "