Потенціал відновлювальних джерел енергії Хмельниччини визначатимуть громадські активісти

942

Сонце, вітер і солома… Громадські активісти виміряють Хмельницький потенціал відновлювальної енергетики. Про це нині заявили представники енергетичного кластеру, які виграли грант від Європейського союзу та Міжнародного фонду «Відродження». Так Хмельниччина стане першою областю в країні, яка отримає до середини літа повний аналіз потенціалу відновлювальної енергетики краю. Це дасть змогу розробити повну і об’єктивну стратегію регіонального розвитку Хмельниччини у 2020.

29 – гідроелектростанцій, 12 – сонячних, біогазова установка в Теофіполі та найбільша твердопаливна ТЕЦ у Кам’янці-Подільському. Усі вони разом за минулий рік виробили майже 7 мільйонів кіловат годин електроенергії.  Та цього замало – переконані представники енергетичного кластеру. Справжній потенціал області збираються виміряти до літа 2019-го.

Результати використають для Стратегії регіонального розвитку, яку оновлюватимуть у 2020-му році. Для того, щоб кожен район чи ОТГ знав, де краще будувати  сонячну станцію чи біогазову установку. Кажуть, аграрна Хмельниччина далеко не повністю використовує відходи від сільгосппідприємств.

Цього мільйону може вистачити для опалення  всієї області. Втім, потенціал краю не тільки у соломі.

Тим паче, що на сонячну енергію діє «зелений тариф», який дозволяє добряче заробити.

На що й справді здатна область – дізнаємося влітку. Тоді енергокластер представить результати дослідження.

" " " "