Не замість, а додатково… На Хмельниччині з’явиться ще один середньовічний фестиваль «Starkon fest»

2054

Не замість, а додатково… На Хмельниччині з’явиться ще один середньовічний фестиваль «Starkon fest». Він мав би замінити собою вже традиційний для нашого краю «Стародавній Меджибіж». Останній проводили на території Межибізької фортеці одинадцять років поспіль, та минулоріч його вже не було, як і не буде 2017-го. Втім, крапки на цьому фестивалі організатори поки що не ставлять: цього року туди точно злітатимуться байкери. В додаток до «Starkon fest» цьогоріч хмельничани вперше організовують «Анкерман форпост» у Білгороді-Дністровському.

Відважні лицарі й прекрасні дами після кількох століть знову з’являться у Старокостянтинові. На території замку князів Острозьких з 25 по 27 серпня пройде перший фестиваль середньовічної культури «Starkon fest».

Організатори одразу спростовують інформацію про зникнення найстарішого із стародавніх фестивалів на Хмельниччині «Стародавнього Меджибожу».

Хто ж чекати на кінець серпня, аби потрапити у середньовіччя не хоче, може зробити це на місяць раніше, щоправда дорогу треба буде здолати довшу. З 28 по 30 липня хмельничани вперше організовують «Анкерманський форпост» у Білгороді-Дністровському Одеської області.

Традиційно середньовічний фестиваль не обійдеться без сучасних лицарів, щоправда, доріг – байкерів.

Вхід на обидва фестивалі платний. Ціна ж однакова за один день повернення у минуле,ь заходячи на територію фесту доведеться віддати сто п’ятдесят гривень. Втім, обіцяють організатори, емоції від побаченого заслуговують на такі гроші.

 

" " " "