«Небесний Проскурів» презентували у Хмельницькому

1593

Хмельницький з висоти пташиного польоту. У місті презентували 3Dпутівник «Небесний Проскурів». Його виконали у рамках проекту «Громадські ініціативи», що вже два роки поспіль реалізовують в обласному центрі. Чотири місяці представники громадської організації «Сучасна Україна» знімали панорами Хмельницького на висоті до трьохсот метрів, а тоді поєднали їх у 3Dпутівник містом під назвою «Небесний Проскурів».

Відтепер подорожувати Хмельницьким можна не виходячи із дому. Наш обласний центр доєднався до обраних міст світу, що можуть похвалитися 3Dпутівником. Під назвою «Небесний Проскурів» заховано одразу кілька проектів.

Оригінальному проекту нетривіальна презентація. Усім присутнім роздали окуляри віртуальної реальності і завдання на аркуші паперу. Аби стати переможцем, потрібно було розгадати сім локацій міста Хмельницького й віднайти їх у 3D-путівнику. А там заховані сім літер, що складаються у переможне слово.

Першим впорався міський голова, та перемогу із подарунком віддали Вадимові. Тепер він зможе пересуватися містом по небу, не виходячи з квартири.

Подорожувати небом чи вулицями Хмельницького можна на будь-якому гаджеті: в окулярах віртуальної реальності це просто захопливіше. Аби створити «Небесний Проскурів», громадська організація «Сучасна Україна» трудилася аж чотири місяці. Проект не дешевий: тільки із міського бюджету пішло 190 тисяч гривень – в рамках «Громадських ініціатив».

Тому працюватиме «Небесний Проскурів» для популяризації міста, як серед туристів, так і серед самих хмельничан.

 

" " " "