НЕБЕЗПЕКА В ДОМІ

641

57 жителів області загинуло у пожежах від початку року. Це на три більше ніж торік. Кількість нещасних випадків зростає із початком опалювального періоду. Люди легковажно поводяться з вогнем, – порушують правила експлуатації електроустановок та печей. Це найчастіше призводить до трагедії.

До пожежі в домі можуть призвести телевізор, праска чи звичайна розетка. На цьому вкотре наголошують рятувальники. До прикладу, коли користуватися несправним приладом, або ж декілька потужних ввімкнути  в один подовжувач.

Від початку року на Хмельниччині сталося 1329 пожеж. Це дещо менше ніж торік на цю пору, але кількість жертв вогню побільшало.

Серед багатьох причин виникнення пожеж рятувальники виокрмелють три найчастіші. Це – необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації печей та електроустановок.

Лише від початку опалювального сезону сталася 151 одна пожежа. Через необачність семеро людей загинуло. У всіх випадках рятувальники констатували порушення правил експлуатації печей.

За порушення вимог пожежної безпеки, що призвели до великої майнової шкоди чи загибелі людей передбачено кримінальну відповідальність.

" " " "