Немає хлору – немає води.

1624

Із питної у технічну. Вже незабаром на українців можуть чекати  перебої із подачею  питної води. Все через зупинку єдиного в країні  підприємства, яке виробляє хлор. Цей хімічний елемент вже більше століття використовують, аби знезаразити воду від хвороботворних бактерій.

Головний монополіст із виготовлення рідкого хлору, підприємство «Дніпроазот», в середині червня припинив виробництво головного знезаражувала  питної води. Тим самим на всі  регіони України  можуть чекати перебої із постачанням води.  У «Хмельницькводоканалі» кажуть, зараз користуються запасами.

В інших містах держави ситуація гірша. Та навіть при наявності реагенту у нашому місті на  підприємстві вже  працюють, аби домовитися про  поставки  з інших країн.

Кожного дня абоненти та установи обласного центру використовують близько сорока п’яти тисяч кубометрів води. Раніше для бактеріологічного знезараження  використовували хлор, тепер гіпохлорит натрію. Головний технолог підприємства каже, за великою хімічною назвою цього реагента ховається звична для кожного речовина.

Аби бути незалежними від  монополіста, у водоканалі вже наступного року може з’явитися  власна  очисна установка.

В Києві у владних кабінетах йдуть перемовини про зменшення ціни на природний  газ для «Дніпроазоту». Через високу  ціну на нього і зупинилося підприємство.

" " " "