Немає вантажівки – немає прав: в Україні ускладнили процедуру підвищення категорій водіння.

29478

 Немає вантажівки – немає прав: в Україні ускладнили процедуру підвищення категорій водіння. З 19 жовтня чимало водіїв, які пройшли навчання, здали внутрішній іспит автошколи і отримали сертифікат – не можуть здати на права. Адже відтепер для підвищення категорії цього замало. Потрібен стаж. 

 Більшість із учнів, які піднімали собі категорію – не можуть скласти іспити. Це – проблема не хмельницька, а загальноукраїнська. Нещодавно Кабмін вніс зміни у деякі законодавчі акти і ускладнив процедуру підвищення кваліфікації.

 У автошколі розповідають, раніше головною умовою навчання на вищу категорію була наявність річного безперервного стажу керування транспортним засобом. Тобто, якщо в людини – легковик, а права – на легковик і вантажівку, то для підвищення категорії достатньо було досвіду кермування легковиком. Наразі цього – замало.

 Виходить, що в водія окрім легковика має бути і власна вантажівка, або доручення на неї, або місце роботи – водій вантажного автомобіля.

 І так за всіма категоріями.

 У автошколі кажуть, таке нововведення створило проблему на рівному місці. Сподіваються, що її вирішать, адже, наразі чимало людей, так би мовити, висять у повітрі.

" " " "