Не школа, а фотозона – у Чемерівцях діє зразковий навчальний опорний заклад

3789

 Не школа, а фотозона. Сучасне мультимедійне обладнання, яскраві локації для відпочинку, спортивний майданчик з штучним покриттям – думаєте, таке можливо лишень в місті? В Чемерівцях функціонує школа, якій можуть позаздрити столичні заклади освіти. Тут для дітей створені усі умови для якісного навчання і розваг. Утім, родзинка закладу не в яскравій обгортці. ї

 Різнокольоровий фасад, ошатний внутрішній двір. Ще з вулиці розумієш – тут навчаються діти. Не віриться, але будівлі Чемеровецького опорного ліцею майже 70 років.В середині ще краще, ніж зовні.

 Перше новаторство – осінні канікули тут довші, ніж зазвичай.

 А ще діти тут не малюють на партах і стінах. Вчителі кажуть, рука не піднімається.

 Утім, не вихованням єдиним. До науки тут теж підготувалися ґрунтовно. Вчителі кажуть, мультимедійні дошки ледь не заміна підручників.

 Та головна родзинка опорного ліцею в тому, що тут можна отримати не лишень базові знання, а й професійні.

 Утім,усі ці напрацювання можуть зникнути до 2022 року.Реформа освіти не передбачає поєднання базових і професійних знань.

 У закладі навчаються діти з 18 сілгромади. Для підвезення учнів мають свій автопарк. Чемеровецька опорна – одна з перших області, яка реформувалася за стандартами НУШ, і отримала фінансування на реконструкцію. Таке масштабне оновлення коштувало держбюджету 18 мільйонів гривень.

" " " "