Подробиці летальної ДТП з трактором на Хмельниччині: у смерті дитини є частка вини дорослих

За фактом загибелі хлопчика відкрили два кримінальні провадження

2344

Слідчі поліції, що займаються справою про загибель  шестирічного хлопчика у Шепетівському районі  відкрили два кримінальні провадження. Одне – за традиційною, у таких випадках,  286-ю статтею. У цьому випадку – частиною другою цієї статті  (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Інше кримінальне провадження відкрите за статтею 137-ю ч.2 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього). Тобто слідчі припускають, що у смерті хлопчика є частка вини дорослих, які не виконали свій обов’язок так, як потрібно.

Дивіться також: Не підозрюваний, а свідок: копи прогавили турка, котрий скоїв ДТП на Водопровідній.

Нагадаємо, йдеться про трагічну загибель дитини учора вдень у селі Жилинці Шепетівського району. Як встановило слідство, хлопчик-першокласник вискочив зі шкільного автобуса навпроти своєї хати і кинувся відразу перебігати дорогу. У цей час трактор, щр був позаду автобуса, став його об’їжджати, і дитина вискочила з-за автобуса прямо під колеса трактора. 42-річний водій, що був за кермом трактора, не бачив дитини і не зміг вчасно зреагувати на хлопчика.

" " " "