Нерестова заборона в дії.

1021

З першого квітня 2019 року встановлюється весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Її порушення може тягнули за собою як адміністративні, так і кримінальні покарання. З метою попередження рибалок та громадськості на річці Південний Буг у середмісті Хмельницького рибоохоронний патруль провів попереджувальний рейд.

Валерій Іванович цього року рибалить не вперше. Вудку ж у руки взяв коли ще був дитиною. Каже, полюбляє саме такий відпочинок. А от  тих рибалок, які займаються виловом риби забороненими знаряддями, не поважає.

Відповідно до чинного законодавства щороку на збільшення популяції риби відводиться певний період. У 2019-тому нерестова кампанія розпочалася з першого квітня та продовжиться до двадцять дев’ятого червня. На деяких водоймах вона закінчиться на 10 днів раніше

Що ж до головної водної артерії Хмельницького, то тут цього року вперше  визначенні ділянки нерестовища. Загалом по області  таких місцин є  три десятки. Там ловля категорично заборонена.

За словами начальника міського управління екології,  порушників рибного законодавства за останній  рік  поменшало. Більше того – у 2019-у в управлінні розглядають звернення рибалок про відновлення популяції риби, виду якої у Південному Бузі є дуже мало, або немає взагалі.

Під час першого рейду Хмельницький рибоохоронний патруль нікого не штрафував, інспектори проводили тільки роз’яснювальні роботи.

" " " "