Подбати  про наявність себе у списках виборців варто заздалегідь.

722

Другий тур президентських виборів не за горами. Офіційно підготовка до нього розпочнеться після оприлюднення результатів першого туру. До 25 березня у державному реєстрі приймали заяви від бажаючих змінити місце для голосування. Тим, хто прийшов пізніше – відмовили. Тож аби черги у реєстрі не повторились, тут закликають завчасно перевірити себе у списках.

Як показав перший тур виборів – громадяни про них згадують майже перед самим голосуванням. Саме тому в останній день подачі змін у реєстр сюди звернулося найбільше людей. Багато із виборців не змогли у день голосування знайти себе у списках.

Виборці, яких включили до списків у першому турі, зможуть проголосувати і у другому. Плутатина виникала через те, що вони були у списках за старою адресою.

Аби не зволікати із зміною місця голосування, до реєстру варто звернутися заздалегідь. Підставою для написання заяви можуть бути довідки з роботи, путівки, відрядження , квитки на транспорт. Однак поки у реєстрі  виборців зміни не вносять, адже офіційно другий тур виборів ще не стартував. А от кінцева дата подачі заяв відома – це 15 квітня. Після цього зміни можуть вносити лише за рішенням суду.

Як зазначили у реєстрі,  розподіл виборців за дільницями переглянуть. Найбільша частина бажаючих проголосувати завітала на дільницю по вулиці Шевченка – значна частина із них – курсанти прикордонної академії. А от одна з найменших за кількістю – у театрі ім. Старицького. Тож сюди на другий тур голосування виборців додадуть, аби навантаження на членів комісії було рівносильне.

" " " "