Незабаром відкриття шашличного сезону.

1192

Незабаром розпочнеться шашличний сезон. Якщо попереду чотири вихідні – час відкласти усі буденні клопоти та насолодитися смачним м’ясом. Перед травневими святами наша знімальна команда відвідала овочевий ринок, щоб дізнатися – скільки коштуватиме такий омріяний відпочинок для хмельничан.

Вже за кілька днів хмельничани активно відпочиватимуть у місцевих парках та поблизу річок.  Головна страва такого відпочинку – шашлик. Найчастіше хмельничани обирають м’ясо свинини його приготування.

Зазвичай для однієї людини достатньо 300 – 350 грамів готового шашлику. Отож, на цілу компанію можна купити півтора кілограма.

Далі у нашому списку – яловичина. Вона, звісно, поступається свинині. А все тому, що дорожча, та ще й не уся телятина підійде для шашлику. Ціна за кілограм стартує від ста тридцяти гривень.

Пані Лілія на ринку продає вже двадцять років. Каже, курка нічим не гірша у приготуванні. Навпаки – дієтична і чудову підходить для дітей. Ще одна перевага такого продукту – цінова політика.  За кілограм курячого м’яса із гаманця доведеться викласти менше ста гривень.

І, звісно, який шашлик без весняних овочів. Із достатньо великого асортименту можна обрати цікаві позиції для приготування на грилю, нарізки та легких салатів. Для компанії у шість чоловік не обов’язково купувати кожного виду по кілограму. Гарний овочевий кошик можна зібрати за двісті гривень.

Отож, підсумовуємо. Якщо обирати свинину чи яловичину, то для компанії у шість чоловік знадобиться п’ять сотень гривень. І це лише на продукти. Здешевити свій шашличний набір можна куркою, тоді  вийде на 100 гривень дешевше. А от на приправі економити продавці не радять, бо від неї залежить чи не найбільше – смак вашої страви.

" " " "