Незважаючи на карантин: Як пройшло свято Івана Купала у Хмельницькому

На святі було весело, але про карантин ніхто не згадував

1596

В рамках святкування Івана Купала вчора, 6 липня, у парку Молодіжному відбувся ряд тематичних та цікавих заходів. Традиції наших предків та сучасний побут біли вміло поєднанні у найрізноманітніших номерах від різних мистецьких колективів. Про це розповідає прес-служба Хмельницької міської ради.

Протягом усього дня різноманітні тематичні заходи відбувалися чи не в кожному районі міста. Але кульмінацією першого дня святкування стало блискавичне фаєр-шоу, яке продемонстрував колектив театру вогню та світла «ZLights» міського будинку культури. Особливого колориту додало те, що номер був продемонстрований на човні посеред русла річки. Це неабияк здивувало всіх глядачів.

Також ряд заходів відбувся на пішохідній частині вулиці Проскурівської та у мікрорайоні Озерна. Сьогодні ж музей-студія фотомистецтва та музей історії міста Хмельницького на вулиці Проскурівській розгорнули тематичні виставки і усі перехожі можуть ознайомитися із представленими роботами.

Загалом переважна більшість містян, напевно, залишилась задоволена святкуванням. Але слід зазначити, що карантинні обмеження ще не були скасовані, а отже цьогорічне святкування Івана Купала, окрім веселощів, відзначилося масовими порушеннями.

Читайте також: Рятувальники закликають громадян бути обережними під час Івана Купала

Нагадаємо, згідно постанови Кабміну №500, заборонено проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі території, де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра. Але міській владі, на жаль, не вдалося проконтролювати дотримання цих вимог .

" " " "