Ні карантину вихідного дня – ресторатори протестують проти обмежень у роботі

560

Ні – карантину вихідного дня. На Майдані Незалежності протестували ресторатори.  Офіціанти, кухарі та самі власники закладів харчування категорично не згодні із можливим посиленням протиепідемічних заходів. Нагадаємо, МОЗ рекомендував Кабміну дозволити працювати  у суботу та неділю лише продуктовим магазинам, громадському транспорту, АЗС та аптекам.

Із сковорідками та черпаками під стіни адміністрації прийшли працівники кафе та ресторанів. Кажуть, таким чином протестують проти можливого запровадження карантину вихідного дня.

Учасники протесту кажуть, і так втрачають понад 30 відсотків прибутку через роботу до 8 вечора. А частина відвідувачів не визнає таких обмежень.

Ресторатори хочуть, аби у випадку закриття на вихідні , їм відмінили обов’язкові платежі. Адже саме субота та неділя є найбільш прибутковими.

Як каже заступник міського голови, у разі повного або часткового закриття  закладів харчування ,  бюджет може втратити значні кошти.

В обласній адміністрації пообіцяли підтримати підприємців у їхніх вимогах.

Лист із майже сотнею підписів передали до міської ради та в облдержадміністрацію. Такі акції ресторатори влаштували у всіх містах України. Адже саме 11 листопада  Кабмін вирішивтаки запровадити карантин вихідного дня.

" " " "