У Кам’янці-Подільському хворим на коронавірус відмовляють у госпіталізації

В місті бракує кваліфікованого медперсоналу для допомоги ковідним хворим

1813

У Кам’янці-Подільському вже є проблеми із госпіталізацією хворих на COVID-19.  Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Юрій Пливанюк, повідомляє vdalo.info.

Чиновник каже, що деяким хворим, які вимагають госпіталізації, відмовляють. У стаціонар беруть лише найважчих, адже вже сьогодні в місті бракує потужностей для надання стаціонарної допомоги усім ковідним хворим із ускладненим перебігом захворювання. І справа не лише у відсутності ліжкомісць.

У Кам’янці бракує кваліфікованого медперсоналу для надання допомоги хворим на коронавірус. Навіть якщо додаткові ліжка будуть розгорнуті, то там не буде кому працювати, констатує Юрій Пливанюк.

Він також каже, що ті ліжкомісця, які є для лікування хворих на коронавірус, на 81% забезпечені киснем. Наразі цього вистачає, та якщо чисельність хворих зростатиме, і розгортатимуть додаткові ліжка, то кисню не вистачить.

Читайте також: У Хмельницькому хтось розклює листівки зі шкідливою пропагандою

У цій ситуації головне – не панікувати, радить чиновник. Адже людям із легким перебігом хвороби (температура не вище за 38 градусів, втрата нюху і смаку, легкий кашель та нормальне дихання) не потрібен станціонар. Їм рекомендують лікуватися дома, користуючись порадами сімейного лікаря.

" " " "