Ніч Музеїв-2018 у Меджибожі

2040

Захід сонця за магічним містечком, запальне фаєр-шоу та ексклюзивні експонати Білої Лебідь. У меджибізькій фортеці відбулася четверта Ніч Музеїв. Програму дійства поділили на дві частини: денну та нічну, остання стартувала разом з вечірніми сутінками.

Вчетверте поспіль стародавній Меджибіж зустрічає відвідувачів уночі, а вже під покровом ночі розкриває усі карти та розсекречує усе таємне, а окрім того, ще й поєднує загадку та історію.

Стартувала Ніч Музеїв з Лицарської вежі. Саме тут усіх туристів перенесли на кілька століть назад та показали історії загадкового кохання.

Владислав та Ілона у ролі меджибізьких Ромео та Джульєтти вжилися вперше, а роль дослідника приміряв Святослав Кошель. Зробити це, зізнаються студенти, було дуже просто, адже історію кохання не грали, а насправді переживали. Показали виставу «Двоє з Меджибізької фортеці» у Лицарській вежі. Це, кажуть самі актори, додало особливого колориту постановці.

Аби глядач сьогодні зміг побачити історії кохання, що жили багато років тому, постаралися студенти та викладачі торговельно-економічного інституту. Вони вже вчетверте переносять Меджибіж у величне століття.

Від історій кохання – до в’язниці та катівень. З лицарської вежі відвідувачі замку ступилися у підземелля.

Ще кілька років тому до палацу Сенявських було ні ногою, тепер його відкрили на реставрацію та щороку показують нові і нові підземелля.

Щоправда розкіш та ошатність була тільки у самісінькому серці палацу, а тут у підземеллях були тортури, знущання та вбивства.

Якщо одні туристи нишпорили підземеллями, то інші – виставковими залами. На відвідувачів чекала 150-літня пляшка вина, яку досі жодного разу не відкривали. А ще усіх здивували єврейські книги, яким по дві сотні років та стилус 14-го століття.

У святковому дійстві задіяли не лише підземелля та зали, а й усю територію заповідника. Просто неба вирував етноярмарок, а усіх охочих частували рибною юшкою, козячим сиром та справжньою медовухою. Закінчилася Ніч Музеїв традиційною вікториною та запальним фаєр-шоу. Більше про магічну Ніч Музеїв у Меджибожі дивіться у підсумках тижня на нашому телеканалі.

 

" " " "