Нідерландці  і німці виступлять в Хмельницькому на RespublicaFEST

1226

Нині у Хмельницькому стартував фестиваль Respublica. Усі попередні роки він відбувався у Кам’янці-Подільському. А цьогоріч фестиваль перенесли до обласного центру. На другий день триденного фесту – перше вересня – організатори підготували цікавий перформанс. Німецькі й українські танцюристи покажуть півгодинну денс-виставу, та тим часом нідерландці теж із українцями, писатимуть нові пісні. Усе це у рамках проекту «Music Factory».

Ось що роблять справжні танцюристи, якщо їх попросити станцювати кілька па для розкадровок. Вони не бояться забруднити одяг, чи подерти руки – на звичайній бруківці виконують непрості трюки.

Це імпровізований виступ українсько-німецького проекту «Music Factory». Одинадцятеро німців і така ж кількість українців разом, розповідає Борис Шевченко – представник німецької сторони.

І все це за півгодини часу. Розпочнуть свій виступ на сцені Respublica хлопці й дівчата о 17:00 першого вересня. Це вже другий проект «Music Factory». Минулого року учасниками були лише німецькі й українські співаки.

Писати нові пісні й знімати кіно будуть під час тижневої  мандрівки Європою, розповідає Пол Гізен – представник нідерландської сторони.

Учасники мають цілковиту свободу волі щодо музики, яку творитимуть. Так, один із них Дідерік Брандсма жартує, вже має для пісень кілька ідей, які з’явилися саме в Хмельницькому.

Можливо їм прийдуть іще інші цікаві ідеї, адже подорож, незвичним для них Хмельницьким,  тільки почалася.

" " " "