Нова алея зі скульптурами та дитячий майданчик. У Хмельницькому облаштовують відпочинкову зону

1077

Скульптури із дерева, інклюзивний майданчик та нова доріжка. У Хмельницькому продовжують облаштовувати відпочинкову зону у парку імені Чекмана. Цього року зовнішньому вигляду території приділили чимало уваги. Відтак, з’явилася алея із дерев’яними скульптурами та дитячий майданчик із гумовим покриттям. На все це витратилипонад 3 мільйони гривень.

Парк імені Михайла Чекмана одна із найбільших відпочинкових зон Хмельницького. Щодня сюди приходить кілька сотень людей. Через усю територію простягається велосипедна доріжка, яка частково сполучена із містом є фонтан та місце для катання на скейтах.

Аби зробити парк ще комфортнішим та привабливішим, тут розпочали будівництво другої черги дитячого майданчику. Як і планували, він має бути інклюзивним. Це дасть можливість в рівних умовах розважатися усім верствам населення. На штучне покриття та ігрові елементи додатково виділили ще два з половиною мільйони гривень.

Підрядна організація протягом кількох тижнів продовжує будівництво. Кажуть, зі встановленими термінами встигають, хоча погода інколи заважає. Та найбільша частина робіт вже виконана.

Ще однією родзинкою стане алея зі скульптурами. Їх виготовили ще минулого року під час фестивалю «Республіка». Спершу скульптури хотіли виставити на Набережній, та їх пошкодили вандали. Після реставрації підшукали краще місце. Задля цього розпочали ремонт пішохідної доріжки. Її вартість 800 тисяч гривень.

" " " "