EURO FOLK по-подільському

1157

EURO FOLK по-подільському. Хмельничани беруть участь у Національному чемпіонаті України з фольклору. На перемогу замахнулися одразу два вокальних колективи області. «Бужанка» захищає честь Летичівської ОТГ. Народні артисти з Мацьковець співають за Шаровечківську громаду. Загалом на перше місце у вокальному дійстві претендують 55 колективів зі всієї країни. 

EURO FOLK у розпалі. В Україні стартував Національний чемпіонат з фольклору. Участь у ньому беруть 55 колективів з різних куточків держави. Честь Хмельниччини захищають одразу два вокальних колективи. Народні артисти з Мацьковець співають за Шаровечківську громаду. «Бужанка» – за Летичівську ОТГ.

«Бужанка» – колектив порівняно молодий. Йому лише чотири роки, втім вже отримав звання народного аматорського. На Летичівщині жодне свято не обходиться без участі «Бужанки». Чули артистів вже й у столиці, втім на концертах, а ось EURO FOLK – перший для вокалістів серйозний чемпіонат.

EURO FOLK проходить у режимі онлайн. Тобто колективи самостійно записують відео на пісню «Моя рідня» та надсилають організаторам. Ті розміщують ролики на офіційній сторінці у мережі фейсбук.

Аби бути кращою, «Бужанці» потрібні лайки та коментарі. Колектив, який збере найбільше відгуків, отримає приз глядацьких симпатій. Абсолютного переможця визначатиме журі. Поки ж триває голосування. Завершиться воно 19-го липня. До того часу кожен може підтримати подільські колективи на сторінці Національного чемпіонату України з фольклору EURO FOLK у мережі фейсбук.

" " " "