Нова дорога без заторів та обмежень. Підсумки тижня .

978

Нова дорога без заторів та обмежень. Вихідними у Хмельницькому проводили поточний ремонт дороги у нічний час. Стартувало будівництво ще з дев’ятої вечора і тривало до світанку. Такий підхід обрали через завантаженість однієї із центральних вулиць, а саме – Степана Бандери. Разом із тим подбали і про містян. Останні таким піклуванням залишилися задоволеними. Кажуть, нарешті наші підприємства почали рівнятися до європейських стандартів.

Та й самі працівники залюбки працюють у нічну пору. Розповідають, тоді і сонце не заважає, та й машин набагато менше.

Найбільше часу у ремонті дороги займає зняття верхнього шару товщиною у п’ять сантиметрів. Цього достатньо, аби позбутися вже існуючих тріщин та вибоїн, які із роками утворилися на дорозі.  Часто працівникам доводиться працювати вручну. А от вкладання гарячого асфальту за швидкістю просто вражає. Завдяки асфальтовкладальнику вдається за одну хвилину встелити чотири метри. Після такої заміни підрядник гарантує – від п’яти до восьми років проблем із дорогою не буде.

Нині у Хмельницькому вже частіше обирають суцільний метод ремонту доріг. Він значно дешевший за капітальний, та якісніший, ніж латковий.

Працівники шляхо-будівельного управління №56 із ремонтом впоралися за дві ночі. Хоча прогнозували три. Загалом, на вкладання задіяли понад п’ятнадцять працівників підприємства, три катки та два асфальтовкладальники. Також у господарстві компанії продовжують збільшувати потужності.  За останній місяць придбали дев’ять великогабаритних машин компанії Iveko. Такий автомобіль краще маневрує в умовах міста.

Та на цьому капітальний ремонт доріг у місті не завершується.

Від вулиці Грушевської до Соборної для ремонту підрядник також обере нічний час. Відтак це зекономить і час роботи працівників, та й нерви мешканців міста.

Звісно, у Хмельницькому ще вистачає невідремонтованих ділянок дороги. Тому підрядники працюватимуть, поки погода тому сприятиме. І ще кілька вулиць міста облагородять цього року.

За прикладом ремонту прибудинкової території на Камянецькій, 68 добре видно, на що акцентують увагу комунальники. Працівники намагаються максимально розділити зони. Для пішоходів підіймають доріжки, щоб не заважали припарковані  автомобілі, облаштовують зручні лавочки та острівці з міні газонами. Так вони дбають про безпеку людей.

Цьогоріч капітально відремонтують тридцять три прибудинкові території. Станом на зараз вдалося зробити половину із запланованого. Наступні об’єкти завершать протягом вересня та жовтня.

" " " "