НОВЕ СЕРЦЕ

416

Унікальна операція. Пацієнту у Хмельницькому зробили пересадку серця. Провели операційне втручання наші хірурги. А до всього процесу були задіяні лікарі з інституту Амосова та франківські колеги. Адже донор був саме звідти. Найважче було організувати логістику, адже під час трансплантації дорога кожна хвилина.

Пацієнт із Хмельницького отримав шанс на повноцінне життя. Адже роками чекав на ідеального донора. Саме тому хворий був в електронній базі даних. І от у суботу система автоматично вибила пару: донор-реципієнт. Останньому діагностували відмирання мозку. А родичі погодились віддати органи тим, хто їх потребує.

Бригада медиків з Інституту Амосова, Хмельницького серцево-судинного центру та Івано-Франківських лікарів миттєво розпочала працювати над майбутньою операцією. Адже робити усе потрібно було швидко – підготувати пацієнта, зробити необхідні аналізи. Та головне – доставити донорський орган якнайшвидше.

Серце для пацієнта у супроводі медиків доставили повітрям. Це зайняло трохи більше ніж годину. Так не був втрачений дорогоцінний шанс на успішну трансплантацію.

Понад 6 годин хмельницькі кардіохірурги на чолі з Андрієм Івановичем Кланцою провели в операційній. Зараз пацієнт під наглядом медиків. Адаптаційний період після такого складного втручання триває близько місяця.

Понад 40 лікарів, медсестер та трансплантологів  були залучені до складного процесу. Тепер уся увага – на пацієнта. Він знаходиться у палаті інтенсивної терапії.

" " " "