Нові громади та сталі учасники – регіональне відділення асоціації міст України провело круглий стіл

498

Захист інтересів органів місцевого самоврядування. Таке основне завдання асоціації міст України та її регіонального відділення.  На Хмельниччині нараховують 36 громад, що сюди входять.

Вже кілька місяців громади, що утворились останніми, живуть за новими правилами. Тож вистачає і проблем, і викликів. І такий майданчик для діалогу – хороша можливість напрацювати певні рішення, каже Олександр Симчишин.

Асоціація спільно з органами місцевого самоврядування впроваджує 9 галузевих реформ та захищає бюджетні інтереси громад.

Найбільш кричущою зараз для громад є державна тарифна політика. Тому у цьому питанні має бути напрацьована стратегія, кажуть учасники круглого столу.

Виконавчий директор асоціації Олександр Слобожан пояснив, із урядом тривали перемовини щодо врегулювання питання у сфері теплопостачання. Адже через захмарні тарифи постраждають місцеві бюджети.

Як згодом стало відомо, Асоціація та Уряд таки підписали меморандум.Сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме.

" " " "