Нові питання для водіїв презентували у Хмельницькому .

1389

Майбутнім водіям – нові питання.  У Хмельницькому сервісному центрі МВС розповіли як зміниться іспит на отримання водійського посвідчення. Від першого липня, аби отримати права на керування легківкою, вчити правила для вантажівок й автобусів – не треба. Ті, хто отримував посвідчення із категорією В, розуміють про що йдеться. Тепер питання для іспиту ретельно просіяли й відібрали. У Хмельницькому кілька груп із автошкіл іспити за новими правилами вже склали.

Майже 11 тисяч українців долучилися до змін у питаннях іспиту на водія. Протягом березня-квітня до них внесли понад 800 правок. Так переконують , усунули кілька важливих проблем.

Всього сформували 2 тисячі питань, для усіх категорій. Та їх з часом ще можуть додавати. Нові білети почали діяти з першого липня, тож кілька груп вже здали водійські іспити.

До речі, на відсотків 10-15 успішніше, ніж попередники. Раніше з першого разу впорювалися з екзаменом 70% кандидатів у водії.

Спробувати нові білети можна у сервісних центрах. Надають таку послугу безкоштовно. Ціна ж на водійське посвідчення залишилася незмінною: 26 гривень коштує складання самого іспиту. В 201-ну гривню обійдеться бланк посвідчення водія. Заплановано ще одне нововведення: кожне навчальне авто обладнають відеокамерою, це убезпечить від різноманітних маніпуляцій під час здачі практичного іспиту з водіння.

Деякі автошколи вже встановили відео реєстратори на навчальні автівки, до кінця року вони мають з’явитися у всіх автомобілях.

 

" " " "