Справа депутата Харкавого: місяць потому

1796

Резонансна справа депутата Харкавого. Минув майже місяць як правоохоронці затримали на хабарі депутата Хмельницької обласної ради  від фракції « За конкретні справи» – Миколу Харкавого. Й нині він вже на волі – за чиновника була внесена застава. До роботи він поки не береться. На чергову сесію облради одіозний обранець не прийшов.

Ці кадри вже добре відомі на Хмельниччині. У неформальній обстановці  депутат обласної ради – Микола Харкавий – конкретно «попався» на хабарі. 50 тисяч «зелених» принесла йому директорка школи-інтернату «Славутинка»  в обмін подовження службового контракту.  Заразом,   підприємливий чиновник обіцяв вплинути на рішення комісії щодо фінансування закладу з держбюджету  у понад 20 мільйонів гривень. Узяти чималу суму за свої послуги депутату від фракції  «Конкретні справи» – Харкавому –  не вдалося. Працівники департаменту захисту економіки та НАБУ схопили його «на гарячому».

Поки Микола Харкавий оговтувався від гучного затримання  у СІЗО, однопартійці-конкретники узялися «відбілювати» його репутацію перед колегами в облраді. Як то кажуть, – очі не бачать, серце не болить.  Команда конкретних справ заявила – Харкавий людина чесна. А чи брав хабар – то ще треба розібратися. Мовляв, цілком можливо його підставили з політичних мотивів. Усе сказане підкріпили відповідною заявою. З того часу минув майже місяць й думки  у фракції  вже не такі однозначні.

Тому, власне, чекають, завершення слідства. Тим часом  деякі «конкретники» питань щодо їхнього одіозного однопартійця Харкавого відверто уникають.

На черговій сесії обласної ради про Миколу Харкавого намагаються не згадувати. Імовірно, щоб не просочилася інформація, що одіозний депутат вийшов з СІЗО під заставу. Квиток на волю вартував  йому 505 тисяч гривень. Й нині він перебуває вдома, у Кам*янці-Подільському. Далі – більше.  Та сама керівниця «Славутинки», що давала хабар Миколі Харкавому, цілком реально може зостатися на своїй посаді. Конкурс на крісло директора школи-інтернату  буде поновлено й вона – потенційний його учасник.

Ну а кругленька сума у більш як 20 мільйонів на розвиток «Славутинки»  цілком можливо невдовзі буде виділена. Й не виключення, що розпоряджатиметься нею одна з героїнь корупційної історії – Олена Козлова.  Шириться інформація, що у цій справі фігурує й сам голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів – Іван Гладуняк. Проте всі закиди на його адресу чиновник відкидає.

Тож крапка у цій корупційній історії ще не поставлена. Скільки й коли будуть виділені кошти на «Славутинку», хто її очолить і чи визнає суд хабарником депутата Харкавого? Далі буде.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" " " "